aktivitetsarena

Eriksberg Boat Show vill få fler att uppleva aktiviteter vid och på sjön och initierar en aktivitetsarena där besökarna kommer att få uppleva olika former av vattenaktiviteter. Under årets flytande båtmässa kommer vi att samla en rad aktörer som kommer visa upp olika former av vattensport och även erbjuda prova-på aktiviteter längst in i Eriksbergsdockan den 14–16 april.

LIROS Scandinavia är samarbetspartner till arenan och vill bidra till att sänka trösklarna för att börja segla eller utöva annan vattensport. ”Att vara avsändare av prova-på arenan under Eriksbergs Boat Show är ett sätt för oss på LIROS att bidra till att fler börjar segla. Tillsammans med Västkustens Seglarförbund kommer vi att erbjuda barn och ungdomar att på ett säkert sätt testa att segla, både torrsegling och även i jollar på vattnet längst inne i dockan”, säger Per Plantoft Vd för Liros Scandinavia

Vår aktivitetsarena kommer att vara en härlig plats att hänga på och det kommer att erbjudas både demonstrationsevent och prova-på aktiviteter för att visa olika former av vattensport.

En modern typ av brädsegling är Wing-foil som växer både internationellt och i Sverige. Det är en enklare form av brädsegling än klassisk vind- och kitesurfing. Wing-foil kommer att representeras av Ensis som med OS-seglaren Sebastian Östling kommer att visa hur wing-foil funkar.

Elektrifieringen har tagit sig in även i vattensporten och ni möter eFoil Sweden som visar LIFT3 med tre sessions i vattnet varje dag. Upplev hur du kan sväva fram på vattnet nästintill ljudlöst och bli ett med naturen på ett helt nytt sätt. En annan aktör är Radinn jetboards och de kommer att visa hur de med sina tre olika modeller förvandlar varje vattendrag till en äventyrsbana.

Det känns verkligen kul att kunna bidra till att visa upp olika former av vattenaktiviteter för besökarna tillsammans med våra samarbetspartners. Mitt hjärta klappar lite extra för seglingen, det är en fantastisk sport för alla åldrar. Jag hoppas att vi får fler att upptäcka hur kul det är att på olika sätt utöva vattensport. Det kommer att bli ett fint avslut på påsklovet för många ungdomar,” avslutar Anna Holmdahl White projektledare för Eriksberg Boat Show.

Varmt välkomna till Eriksberg Boat Show den 14–16 april. Gå in på www.eriksbergsboatshow.se för att se hela programmet för mässan och aktivitetsarenan. Följ oss på sociala medier för att ta del av de senaste nyheterna.

Rulla till toppen