Världspremiär på Eriksberg Boat Show

I takt med att vårt samhälle strävar mot en mer hållbar framtid introduceras innovativa lösningar inom olika områden. Ett lysande exempel på detta är Strømsø Electric Folkboat, en 8 meter lång helelektrisk kabinbåt, som dessutom gör sin världspremiär på Eriksberg Boat Show i april. Vi hade förmån att prata med Ståle Sørensen på Strømsøboat för en inblick i vad som gör denna båt så unik, från dess design och framdrivningssystem till dess imponerande energiförsörjning och hastighetskapacitet. 

Först och främst, kan du dela med dig av vad som gör Strømsø Electric Folkboat så speciell?

– Absolut. Strømsø Electric Folkboat är en 8 meter lång helelektrisk kabinbåt, designad för att erbjuda en hållbar och komfortabel upplevelse på vattnet. Med inredning i bambuträ och en utsida i glasfiber kombinerar den elegans med miljömedvetenhet.

Imponerande! Kan du berätta mer om dess framdrivningssystem?

– Absolut, båten är utrustad med två styrbara podmotorer monterade under skrovet, vilket ger enastående manövrerbarhet och en tyst framdrivning. Det är verkligen en njutning att segla med denna båt.

Och när det gäller energiförsörjningen, hur fungerar det?

– Strømsø Electric Folkboat erbjuder olika batteriversioner, från 15 till 45 kWh batteripaket. De större batteripaketen ger en imponerande räckvidd. Dessutom laddas båten automatiskt med solenergi från inbyggda solpaneler på hyttaket, vilket gör den idealisk för hållbart båtliv, särskilt här i Skandinavien.

Vilken toppfart och marschfart kan användarna förvänta sig?

– Toppfarten är 7 knop, medan marschfarten ligger på fem knop. Det ger en balans mellan prestanda och effektivitet, perfekt för avslappnade helgresor.

Slutligen, hur förhåller sig priset på Strømsø Electric Folkboat till dess dieseldrivna motsvarigheter?

Vår målsättning är att hålla priset konkurrenskraftigt jämfört med liknande dieseldrivna alternativ. Vi strävar efter att erbjuda en hållbar båtupplevelse utan att kompromissa med pris eller prestanda.

Det verkar verkligen som att Strømsø Electric Folkboat kommer att bli en höjdpunkt på Eriksberg Boat Show. Vi ser fram emot att se den i aktion!

Rulla till toppen